V posledných dvoch upcycling projektoch na youtube som použila rovnaký typ rukávu. Dostala som niekoľko správ s prosbou o návod alebo strih. V tomto článku vám prezradím šikovný a veľmi jednoduchý trik, ako sme tento rukáv vytvorili a nájdete tu aj strih na moje tri najobľúbenejšie letné rukávy, ktoré vidíte na fotke.

I am so happy that you like my videos on youtube. In this blog post, I show you how to sew flutter sleeves. I hadn´t the pattern but I create it from my favorite blouse. It is very easy. A pattern I created on my new Calvin Klein dress is in .pdf A3 format and free for download.

rukáv, z ktorého som čerpala inšpiráciu

Základný strih na rukáv

Strih na rukáv nájdete v každej burde alebo časopisu, ktorý sa venuje šitiu. Jedine ak by ste si kúpili ultra letné číslo, kde nie je ani jeden model s rukávom. Tento strih sa volá základný. Podľa potrieb sa dá upravovať, rozšíriť, skrátiť, predĺžiť, zmeniť úplne tvar, ale takmer vždy je potrebný tento základný strih. To ako sa upravuje sa neodhodlám písať, pretože som sa to nikdy neučila ale naučila som sa to počas práce so strihmi a odkukala od mamy počas toho ako šila. Malú ukážku nájdete aj v tomto článku nižšie, obrázok z ruského časopisu.

z dlhého rukávu som vytvorila krátky

SUPER EASY TRIK AKO VYTVORÍTE STRIH NA OBĽÚBENÝ RUKÁV

Je to veľmi jednoduché a pre začiatočníkov najlepšia cesta. Zoberte si blúzku alebo šaty s obľúbeným rukávom. Jednoducho ho položte na látku a prekreslite a je to. nemusíte sa trápiť s veľkosťou, dĺžkou. Je to rukáv na blúzke ktorá vám sadne. Takže už len pekne všiť a je to. Tento trik s odkreslením, môžete použiť aj na šortky, sukne, tričká a ja som takto skopírovala aj nohavice na spanie. Prečo si neuľahčiť prácu, keď sa dá?!

Predloha mojich top 3 letných rukávov

  1. krátky rukáv, ktorý nie je až tak zvonový je skôr rovný a kratučký, nespája sa pod pazuchou – outfit
  2. je rukáv z Calvin Klein šiat, ktoré sme prešívali nedávno, video nižšie – video
  3. posledný rukáv niečo medzi prvými dvoma, nespája sa pod pazuchou a je dlhší ako na CK šatách a trošku viac zvonový – článok ako sme šili šaty, rukáv

ROZŠIROVANIE RUKÁVOV NA STRIHOCH “PODĽA UČEBNÍC”

Ako som spomínala, takto vyzerá základný strih na rukáv a ak chcete krásny volán, zvon alebo iný tvar, je potrebné tento základný strih prekresliť na papier a trošku sa s ním pohrať. Rozstrihnúť, zúžiť, pokrútiť. Odporúčam pozrieť si videá “how to sew sleeves” alebo hľadajte výrazy ako “pattern for sleeves”. Nezabudnite skúšať na papier až potom na látku :).

source

jednoduchý strih na rukáv nájdete aj tu a základné strihy nájdete v Burde

You May Also Like

Leave a Reply