Milujem organizéry a organizovanie. Nechýbajú v mojom šatníku, kuchyni ani v kúpeľni. Nakupujem ich priebežne a hľadám rôzne riešenia pre rôzne typy oblečenia. Tip ako organizovať mikiny, nájdete na mojom instagrame. Vybrala som 5 organizérov, ktoré by mali byť v každom šatníku. Všetky mám odskúšané a fungujú krásne. Vrelo odporúčam zaviesť týchto 5 tipov na organizovanie šatníka aj u vás.

I love organizers and organizing. I have them everywhere, in my closet in the kitchen, and in the bathroom too. On Instagram are some tips, how to organized closets e.g. hoodies. In this blog post, I wrote down 5 amazing closet organizers. I love them.

článok je sponzorovaný

1.využite aj zadnú časť dverí a skrine

Jeden z mojich obľúbených organizérov sú práve háčiky a rôzne systémy na dvere. Dajú sa využiť na vnútornú stranu šatníkov, bočnú stranu skríň, ale aj na izbové dvere. Pri výbere si vždy dávajte pozor na šírku dverí resp. skontrolujte si, či je háčik široký ako dvere, či sa bude dať zavesiť. Takisto si všimnite tvar háčika, niektorý má rovný tvar, iné sú formované podľa starších modelov dverí. Ďalší tip je skontrolovať dĺžku alebo počet háčikov a či sa vám budú dať napríklad na šatníku zatvoriť dvere. Je to celkom dosť faktorov, neuponáhľajte sa a vyberte si ten správny a na správny účel. Závesný systém je vhodný na dvere, ktoré sa otvárajú do vnútra izby t.j. všetko čo tam bude zavesené, budete vidieť iba vy. Veľmi sa mi páči na kabelky, klobúky, topánky ale aj na opasky.

Are your purses at the very top or very bottom of your closet? Does finding that one specific clutch for your special occasion involves lots and lots of digging? Overdoor Purse Hanger is your solution! It is a space-saving product, and hangs and displays your entire handbag collection in one place. 

kúpiš TU

2. Priehľadné boxy

Pre mňa je základ efektívneho a funkčného šatníka vidieť všetko čo v ňom mám. Preto odporúčam mať oblečenie na vešiakoch po jednom a všetko pekne v komínikoch. Ak vám veľkosť šatníka nedovoľuje zaviesť tento systém, potom vo svojom šatníku skladujte kúsky v priehľadných boxoch. Nezáleží či ide o svetre, spodné prádlo alebo pančuchy (alebo potraviny v kuchyni, či produkty v kúpelni). Prečo je dôležité aby boli boxy priehľadné? Budete vedieť kde čo máte, koľko čoho máte a nestane sa vám, že nájdete o dva roky krásne topánky, na ktoré ste zabudli.

Transparent boxes and labels are essentials for closet organizing. In transparent boxes, you see everything you own. It is much easier to find clothes or belts. You could use them for seasonal clothes, too. For more clarity use labels with little pictures or signs of what is in the box.

kúpiš TU

3. Zbavte sa krabíc od topánok

Viete, že na reklamáciu topánok už nepotrebujete pôvodnú krabicu? Stačí vám doklad o kúpe. Prečo potom skladovať topánky v nepekných krabiciach? Každá krabica je naviac rôznej veľkosti a farby. V šatníku to pôsobí zmätočne. Vymeňte ich za priehľadné. Rovnako ako v bode 2 budte vidieť už na prvý pohľad kde máte aké topánky a nemusíte otvárať každý krabicu zvlášť, lebo si nepamätáte, ktoré sú v ktorej kartónovej krabici. Naviac si môžete na každú priehľadnú krabicu nalepiť štítok a nakresliť (alebo napísať), aby ste vizuálne videli, kde sú topánky na opätku a kde sú tenisky do fitka.

Do you still use cardboard boxes for your shoes? You don´t need them for claim anymore. I recommend you change all opaque cardboard boxes for transparent ones. Then you see all your shoes and it is easier to dress up in the morning and don´t waste time for searching shoes in opaque boxes.

kúpiš TU

4. Hľadajte aj v časti kúpeľňa a kuchyňa

Fantázia a kreativita nemá hraníc. Prečo sa orientovať iba na organizéry určené výrobcami do šatníkov? Prejdite aj do sekcie kuchyňa alebo kúpeľňa a vyberte si organizéry aj tam. Organizér na make-up môžete využiť na bižutériu a šperky. Stojan na paletky si nájde uplatnenie na listové kabelky. Priehľadný box na vatové tyčinky využijete na pomôcky na odžmolkovanie alebo rôzne kefky na textil.

Look at other sections on web site or in container stores. For example the transparent box for make-up you could use in the closet for your jewelry. Or basket for an umbrella you could use for your tripod for the camera. Think big 🙂

kúpiš TU

5. Udržujte poriadok aj v zásuvkách

Zásuvky sú často podceňované. Všetko tam ukladáme, lebo čo nevidno, to je upratané. O pár týždňov je tam toho toľko, že sa šuplík nedá zatvoriť. Vytvorte si priehradky aj v zásuvkách, doplňte si organizéry alebo predelovače. Takto budete mať presne vymedzený priestor na veci a nestane sa vám, že tam niečo len tak “odložíte” len aby to nebolo vidno na stole. Každá vec bude mať svoje miesto a takto rýchlo nájdete napríklad aj nabíjačku na telefón alebo SD kartu. Aktuálne “bojujem” s mojim “IT šuplíkom” ako ho ja volám a snažím sa nájsť miesto každému kábliku.

The important part is a drawer. There are lots of drawer organizers which are very helpful. Everything in the drawer has to have its own place. Keys, wallet, or lip balm. It will look amazing and help you don´t waste time searching for something in the morning.

kúpiš TU

>Ako urobiť AUDIT ŠATNÍKA<

Ak hľadáte organizéry rôznych druhov a typov môžete využiť vyhľadávač nábytku a dekorácií, ktorý nájde ponuku z viacerých e-shopov, napríklad FAVI.sk

You May Also Like

Leave a Reply