Po veľmi dlhom čase budem na Veľkonočný pondelok na Slovensku. Už niekoľko rokov trávime Veľkonočné sviatky spoznávaním okolitých štátov. V záložke “traveling” si môžete pozrieť naše cestovateľské zážitky z tohto obdobia z Paríža, z Beneluxu (1, 2), z Kampánie (1, 2, 3, 4), z Južných Čiech a z Côte d’Azur (1, 2, 3, 4). Tento rok, aj keď som zájazd začala riešiť po návrate zo zimnej dovolenky začiatkom februára, som našla už iba kratšie zájazdy, a teda v pondelok už budeme doma. Ukážem vám tri krásne postupy ako si urobiť veľkonočnú výzdobu 🙂 Prvý si môžete prečítať práve teraz.


Potrebujeme:

  • polystyrénové vajíčka 
  • špagát
  • tavné lepidlo
  • veľkonočné drobné ozdoby

Postup:
Vajíčka kúpite napríklad v Pepco za pár centov. Ja som sa trošku uponáhlila a kúpila som si v phanta rhei jedno za 0,48 € a v pepco majú asi 5ks za 0,98 € 🙂 Špagát môžete zvoliť aký sa vám páči. Prírodný je asi najkrajší, ten môžete dozdobiť mašličkami, kuriatkami alebo kvetinkami. Odporúčam hrubší ako tenší, lebo sa namotáte a namotáte. Neodporúčam perličky ani bavlnky na vyšívanie. 
Postup je veľmi jednoduchý, len budete trošku zalepené od lepidla 🙂 na špičke vajíčka, je úplne jedno na ktorej, zatočíte malý uzlík a obtáčate až k druhej špičke vajíčka, až kým nebude celé pokryté špagátom 🙂 Potom môžete ozdobiť mašličkou alebo kvetinkami a vajíčko je na svete 🙂
Mala som iba tieto dva špagáty ale aj modro-bielo-červené vyzerá pekne. Prípadne môžete prírodný špagát aj namaľovať rôznymi farbami, bude to vyzerať skvele. Príjemné zdobenie vajíčok.

Voilá …






******
HLASUJ za môj blog v súťaži BLOGER ROKA >>>  TU
Našu originálnu tvorbu nájdete v záložke >>> ŠITIE
Návody na “urob si sám” projekty nájdete v záložke >>> DIY
Kontakt na mňa v časti >>> KONTAKT

******

You May Also Like

3 comments

Vypadá to krásně! Moc se mi líbí ten barevný provázek 🙂
Blog Everythin Kate

Tak to vypadá naprosto skvěle! 😀
Mr. Kev

Skvělý nápad 🙂

Leave a Reply