Kniha “Kniha Štýlu z Paríža” ma zaujala už z diaľky, vďaka svojmu lesklému obalu. Vlastne som ešte nevidela knihu, ktorá by mala lesklý obal v zlatej farbe. Môj pohľad blúdil po regáli s knihami a zrazu ma zasiahlo svetlo odrážajúce sa od tejto knihy. Po prvom prelistovaní a zistení, že kniha stojí iba 4,50 € som vedela, že z kníhkupectva odídeme spolu. Po príchode domov, som knihu hneď prečítala resp. prelistovala a pozrela si obrázky, pretože tam veľa čítania nie je, a preorganizovala som kvôli nej celú knižnicu, lebo svojou farbou nikde nezapadala :). V tomto článku vám prezradím, ako vyzerá kniha z vnútra, čo v nej nájdete a či sa oplatí kúpiť si knihu “Kniha štýlu z Paríža” ak už doma máte knihu “So šarmom Parížanky”. 



Vždy ma veľmi prekvapia ceny. V Banskej Bystrici som objavila kamenné kníhkupectvo, kde nájdete knihy za tak nízke ceny, že sa mi až nechce veriť, keď ich vidím na iných e-shopoch za desať násobok. Napríklad kniha “Kniha štýlu z Paríža” stojí na e-shopoch v priemere 16 EUR a ja som ju kúpila za 4,50 EUR. Nechcem robiť nikomu reklamu, takže ak vás zaujíma kde som kúpila za takú “smiešnu” cenu, tak mi napíšte napríklad na facebook.  
Kniha “Kniha štýlu z Paríža” vyšla v nadväznosti na bestseller So šarmom Parížanky ponúka Ines de la Fressange komplexný návod ako si osvojiť parížsky štýl. Takže to je aj odpoveď na dilemu, či ide o rovnaké knihy. Nie nejde. Knihy sú veľmi podobné, od jednej autorky, ide o rovnaký štýl obliekania t.j. parížsky a odzrkadľujú štýl autorky. “Autorkin osobitý štýl je za každých okolností šik a súčasne uvoľnený. Aj keď námornícke pásikavé tričko s úzkymi nohavicami sú známym znakom francúzskeho štýlu, zvládnuť parížsku nedbalú eleganciu a pôvab nie je až také jednoduché. Svetová módna ikona radí ako sa obliekať s parížskym šarmom počas celého roku.” Kniha “So šarmom Parížanky” je takisto plná tipov a trikov, ako sa obliecť, ktoré autorka nazbierala počas niekoľkých desaťročí pôsobenia v módnom priemysle. “V knihe sa dozviete, v ktorých obchodoch Parížanky nakupujú oblečenie, kozmetiku a dekoratívne doplnky. Pozrite si adresy najobľúbenejších parížskych obchodov aj s telefónnymi číslami a internetovými adresami. Navštívite aj vybrané hotely, reštaurácie a ďalšie menej známe miesta v Paríži, ktoré jednoducho treba vidieť! Nechýba ani na mieru šitý sprievodca pre rodinnú zábavu. Na knihe spolupracovala Sophie Gachetová, módna novinárka časopisu Elle. Aj vďaka nej tu máte módny Paríž ako na dlani.” Pre zjednodušenie budem používať pre knihu “Kniha štýlu z Paríža” označenie “zlatá kniha” a pre knihu “So šarmom Parížanky” označenie “červená kniha”.
Zlatá kniha je rozdelená na viaceré sekcie. Podtitul má  “Čo si dnes oblečiem?” a podľa jednotlivých príležitostí, na ktoré sa potrebujete obliecť, nájdete ukážku, ako by sa obliekla resp. čo odporúča autorka knihy. Na jednej stránke je fotka celého outfitu na modelke a na druhej fotky jednotlivých kúskov, z ktorých je outfit vyskladaný, označený ako “ingrediencie” 🙂 a na záver aj “overený recept” t.j. tipy ako jednotlivé kúsky kombinovať. Je to veľmi pekne spracovaná kniha. Červená kniha obsahuje viac textu a nájdete tu aj iné oblasti ako obliekanie. Napríklad aj správanie Parížanky v rôznych situáciach a je to aj také nahliadnutie do “duše” Parížaniek nie len do šatníka. Obsahuje nie len viac textu, ale aj adresy obchodov, milé ilustrácie a rôzne tipy a triky. Ak milujete štýl Parížaniek, tak odporúčam obidve knihy. Poradie v akom ich budete čítať nie je dôležité.


Pozrime sa ešte bližšie aj na červenú knihu. Táto kniha je hrubšia, ťažšia a obal je ako keby z jemnej koženky. Mne sa tie knihy zapáčili na prvý pohľad už obalom :). Obsah knihy je na siedmej strane. V zlatej knihe nie je spísaný obsah, preto som vám ho nemala ako odfotiť, priblížiť. Červená kniha sa zameriava presne na tieto oblasti: Obliekanie, kozmetika, stravovanie a Inesin Paríž. Prvé tri časti asi nemusím zvlášť predstavovať. Pri obliekaní sa mi napríklad páči, že sú tu opísané aj jednotlivé kúsky oblečenia, ako ich zmeniť napríklad pomocou jedného kúsku ako je opasok, ako ho nenosiť a v krátkosti aj trošku histórie o danom kúsku. Nechýbajú ani adresy obchodov a ich krátka charakteristika resp.a ký štýl ponúkajú. V časti kozmetika sa dozviete prečo majú Parížanky tak nádhernú pleť a čo sa musia naučiť ako prvé a v časti stravovanie sa napríklad dozviete aj to, prečo a koľko Parížanky meškajú :). 

Časť “Inesin Paríž” ponúka ukážku Paríža očami autorky. Jej obľúbené múzea, kníhkupectvá, tajomstvá, ktoré vedia iba Parížanky, tip na wellness, miesta kam sa dá ísť s deťmi, dke sa dá dobre najesť, ako fungujú kaviarne a ako vyzerá nočný Paríž. Je to všetko veľmi osobné resp. prispôsobené štýlu autorky, takže nečakajte žiadneho všeobecného sprievodcu po Paríži. Ines de la Frassangeová je francúzska módna ikona, ktorej knihy si vždy rada prelistujem. “Móda sa mení, Ines ostáva“. Btw. nebojte sa nie sú tam len ilustrácie, v červenej knihe takisto nájdete množstvo fotiek a reálnych produktov, nie iba nakreslených. Vlastne dnes si idem obidve opäť prečítať :).

Dilema rozlúsknutá, jednoducho, ak milujete všetko francúzske, tak potrebujete obidve knihy 🙂  So šarmom Parížanky som kúpila už poriadne dávno a vtedy ma stála okolo 18 EUR, prečítala som ju za pár hodín. Ani v tom lacnom kníhkupectve, kde si kupujem lacné knihy, túto knihu aktuálne nemajú a cena bola štandardná okolo 18 EUR. Máte doma niektorú z týchto kníh?





 


******
Našu originálnu tvorbu nájdete v záložke >>> ŠITIE
DIY projekty nájdete v záložke >>> DIY
Kontakt na mňa v časti >>> KONTAKT

******

You May Also Like

One comment

Práve knižku "So šarmom Parížanky" si chcem veľmi kúpiť. Neskutočne obdivujem ich gráciu.
xxx Alexandra z MS ALWAYS LATE

Leave a Reply