Čo vás cez deň alebo ráno zdržiava najviac? Za mňa je to rozhodne hľadanie vecí v kabelke. Karta na autobus sa už pravidelne skryje medzi strany v knihe, púder vypadne z vrecka a nájdem ho pod dáždnikom a vždy keď potrebujem kľúče od kancelárie tak vytiahnem kľúče od bytu. Slúchadlá neustále rozmotávam od zipsu vnútorných vreciek a hľadanie tmavohnedej gumičky do vlasov už vopred vzdávam. Musí však existovať nejaký spôsob ako mať v kabelke všetko čo chceme a nestrácať čas ich neustálym hľadaním?! Prezradím vám môj trik, ako presne viem, čo kde mám v kabelke a nájdem to aj so zatvorenými očami. Verím, že sa inšpirujete a zavediete si v kabelke poriadok aj bez organizérov. 

Celá finta spočíva v dvoch taštičkách v kabelke. O čom to píšem? Vysvetlím vám to. V kabelke nosí asi každá z nás neskutočne veľa “zbytočností” resp. vecičiek, ktoré si myslíme, že počas dňa budeme potrebovať alebo nás zachránia v každej situácii. Situáciu budem aplikovať na obsah svojej kabelky, aby som nepísala príliš všeobecne :). V kabelke mám vždy milión drobností, ktoré som zvykla nosiť rôzne po vreckách kabelky. Ide o všetky tie nevyhnutné veci od karty na MHD cez dezinfekčný gél na ruky až po kvapky do očí. Časom sa mi to začalo poriadne hromadiť a pri výmene kabelky som strávila veľa času opätovným rozmiestňovaním vecí do druhej kabelky. Preto som sa rozhodla, že si všetky tieto nevyhnutnosti zhromaždím v jednej taštičke. Taštičku som si ušila a návod si môžete prečítať v článku na blogu >>>.
Aby ste mali predstavu, čo všetko nosím v tejto taštičke záchrany tak vám to opíšem. Každý kto ma pozná vie, že nech si odo mňa vypýta čokoľvek tak to budem mať. V prvom rade sú to lieky. Tabletky od bolesti hlavy, brucha, hrdla, kĺbov, proti kŕčom, kinedryl, cukríky na bolesť hrdla, kvapky na herpes, mastičku na herpes, sprej na dezinfekciu ústnej dutiny, kvapky do očí a rôzne vitamíny. Potom je to rýchloobväz, dámske hygienické potreby, rúško (keďže často chodím na rôzne vyšetrenia a nechcem ochorieť v čakárni), zrkadielko, vlhčené utierky, handričku na okuliare (a objektívy),  malé nožničky (také skladacie majú asi 2×2 cm) sekundové lepidlo, malú baterku (svetielko), zicherky, skladací meter (opäť má 2×2 cm a zostal mi v taštičke od posledného projektu z práce, kde som ho denne potrebovala – vtedy som ho mala na kľúčoch), USB kľúč,  pero, papier, zázračné vajíčko (balzam na všetko od oriflame), cestovné balenia špirály, korektoru, ďalej gumička do vlasov, balzam na pery, dávkovač s liekmi, ktoré denne užívam, rúž na pery, slúchadlá, cestovný hrebeň, ceruzku na oči, ktorú mám práve v ten deň a pilník na nechty. Verím, že som napísala všetko. Posúďme sami, že pri takomto množstve vecí sa hľadanie vecí v kabelke trošku skrátilo tým, že sú v jednej taštičke, ale nijako nevyriešilo. Preto som do kabelky pridala ešte jednu taštičku. Priesvitnú.
Túto, ktorú vidíte na fotkách, kúpite v tescu za 80 centov a nájdete ju medzi kancelárskymi potrebami. Do tejto priesvitnej taštičky som vybrala približne desať vecí, ktoré denne používam resp. viem, že ich cez deň na 100% použijem. Balzam na pery, slúchadlá, gumička, púder, karta na MHD, dezinfekcia rúk, krém na ruky, cukríky na osvieženie dychu, pilník na nechty, tabletky od bolesti (univerzálne) a ráno si sem vždy prihodím aj ceruzku na oči, ktorú ráno použijem, aby som si vedela cez deň prípadne upraviť make-up. V nepriesvitnej taštičke zostali veci, bez ktorých neodídem z domu resp. by som nebola pokojná, keby som ich pri sebe nemala aj keď viem, že ich budem potrebovať iba možno a možno vôbec. Takto sa výrazne skrátila doba hľadania vecí v kabelke a takisto aj výmena kabeliek. Z jednej kabelky vyberiem dve taštičky, peňaženku, dáždnik, knihu a diár a je to. Vďaka priesvitnému obalu naviac presne viem kde čo je. Vyskúšajte to aj vy 🙂 Ušetríte takto veľa veľa času, ktorý môžete investovať do iných vecí. Vrecká v kabelke môžete využiť na kľúče. V jednej mám od práce a v druhej od bytu a je to, takto presne viem, kde čo mám 🙂 
Inak toto bolo posledný krát, kedy som videla dopravnú kartu 😀 ak ma sledujete na instagrame, tak viete, že som za  31 rokov svojho života nič dôležité nikdy nestratila a teraz som za posledné 3 mesiace stratila kartu už 2x … hroznééé, ale už si na ňu dávam velikánsky pozor až som paranoidná 😀


 


******
Našu originálnu tvorbu nájdete v záložke >>> ŠITIE
Ďalšie DIY projekty nájdete v záložke >>> DIY
Kontakt na mňa v časti >>> KONTAKT

******

You May Also Like

Leave a Reply