Ponožky sú asi najtradičnejším vianočným darčekom na Slovensku. Mýlim sa? Každý z nás určite aspoň raz v živote dostal ponožky, či už vtipné od kolegov, ručne upletené od babky alebo teplučké s proti šmykovými guličkami od maminy. V detstve som tento darček nemala rada, aj keď bol veľmi praktický neuvedomovala som si to. Teraz ma vždy poteší nový pár teplučkých ponožiek, či už z obchodu alebo vlastnoručne uštrikované. Podľa rozprávania so známymi som zistila, že s ponožkami ako darčekom tak trochu každý počíta a aj ho plánujú ako darček využiť. Vypátrala som desať originálnych spôsobov ako ponožky zabaliť. Takto sa môžu aj “obyčajné” ponožky premeniť na veľmi milý darček darovaný z lásky. Samozrejme ešte stále ide o to, že si na niekoho spomeniete a nie o tom, dať mu čo najväčší a najdrahší darček 😉 Poďme na to.


1) do plastovej guli ako vianočnú ozdobu – tento spôsob som objavila v jednom nemeckom kreatívnom časopise. Hovorím si “woooow, prečo mi to nenapadlo?”. Takéto plastové gule sa dajú kúpiť v kreatívnych potrebách a stoja pár centov. Minulý rok som z nich robila vianočné ozdoby (pozri DIY článok) a tento rok takto krásne zabalím ponožky. Už sa teším. 


2) ako cupcake – OK na začiatok otázka, aký je rozdiel medzi muffinom a cupcake? Podľa mňa žiadny 🙂 A teraz k veci. Tento spôsob som si požičala z katalógu Oriflame, minulý rok mi prišli takto super zabalené ponožky. Pri gumičke na okraji mali brmbolec, takže mali aj čerešničku na koláčiku. Vy však môžete guličku iba tak priložiť ako čerešničku 🙂 


3) ako obal na darček – tieto typy darčekov milujem. Ak viete, že je niekto milovník lakov na nechty, tak mu vytvorte balíček tak, že do ponožky zabalíte laky na nechty, pílniky a nejaký krém a zaviažete to mašľou. Potom už na to iba dáte baliaci papier alebo celofán a darček je na svete. Do ponožiek môžete zabaliť aj celé darčeky. Uvidíte nasmejete sa pod vianočným stromčekom. Nebudete míňať peniaze na obal na darčeky a vlastne aj obal bude funkčná záležitosť 🙂 




4) ako obal na fľašku – Jediná nevýhoda tohto balenia je, že každému bude na prvý pohľad jasné, čo sa v balíčku ukrýva. Milovníkom vína, môžete do ponožky zabaliť obľúbené víno a z druhej ponožky vytvoriť mašľu. Paráda.

5) čiapka na čokolade, cukríkoch – tento spôsob je skôr vhodný pre deti a mladšie ročníky, prípadne sa môže využiť celoročne alebo na Mikuláša. Vložte do ponožky čokoládu alebo cukríky, dotvorte tvár a je to.

6) s milým odkazom – stačí z ponožiek odstrániť všetky visačky a cenovky, previazať motúzom a dopísať milý odkaz.  Prípadne opäť doplniť aj krém na nohy. Ja takéto osobné odkazy milujem.  Napríklad “lebo viem, že ti je vždy zima” alebo “aby ti nebola zima pri spoločnom pozeraní filmu” a podobne.

7) do pohára, ktorý sa dá neskôr využiť napríklad na kozmetické štetce – Takýto pohár opäť kúpite v umeleckých potrebách alebo jendnoducho použite ten z uhoriek 🙂  Všetko naukladajte do pohára, dozdobte mašličkou, odkazom a napríklad, tam môžete aj napísať “vyhoď viečko a máš stojan na štetce”, na čo všetko môže obdarovaná osoba využiť pohár. Alebo ho vopred pripravte na spomínané využitie – kozmetické štetce hmm? 

8) originálne obaly  – zrecyklované obaly z vreckoviek, z hodiniek,  dózy, krabice od mlieka – môžete použiť všetko. Len to poriadne vyčistite a trošku ozdobte vianočnou tématikou 🙂 aby tam nebolo na krabici “tento” alebo niečo podobné.

9) ako zmrzlina / nanuk  – júúú tento spôsob vyzerá úžasne. Paličky na nanuk si budete musieť kúpiť napríklad v umeleckých potrebách, ale videla som ich už aj v obchode Tedy. Trošku sa s tým pohrajte aby bol tvar ako nanuk a zabalte do celofánu. Zmrlina je takisto rozkošná. Kornútok si môžete vytlačiť z internetu alebo použite novinový papier, ten vyzerá super. 

10) do hrnčeka – tento spôsob mám takisto rada. Kúpte krásny vianočný hrnček a vyplnte ho ponožkami. Doplňte odkaz “teplý čajík s nohami v teple” 🙂 alebo niečo podobné a je to 🙂

BONUS ako kyticu – tak už nie sú iba jedlé kytice, kytice zo šunky alebo lízatok, voilá môžete ju urobiť aj z ponožiek 🙂 

zdroj všetkých obrázkov: pinterest



 




******
Našu originálnu tvorbu nájdete v záložke >>> ŠITIE
Ďalšie DIY projekty nájdete v záložke >>> DIY
Kontakt na mňa v časti >>> KONTAKT

******

You May Also Like

One comment

Tak to je paráda 🙂 jak z "nudných" ponožek udělat krásný dárek.

Nela z blogu Růžová rtěnka

Leave a Reply