Vo výpredajoch Reserved si vždy niečo pekné nájdem … ehm aj keď idem “iba pozrieť”, čo majú nové v novej kolekcii 🙂 To ale poznáme asi všetci/ky. Idem IBA pozrieť a odídem s plnou taškou oblečenia a doplnkov, ktoré niekedy ani nemáme s čím zladiť, ale boli v zľave, tak som si ich musela kúpiť. Tento krát som neodolala zamatovej sukni v nádhernej cyklamenovo bordovej farbe, ktorá je naviac aj plisovaná. Už podvedome vždy zamierim k oblečeniu, ktorého je na vešiaku veľmi veľa a asi až tak nezaujal zákazníkov. “Zamatové sukne? Veď to bol najväčší hit sezóny”, hovorím si, “ako je to možné, že ich tu toľko zostalo”. Keď som ju zbadala aj v tmavomodrej, tak bolo rozhodnuté, že jedna z nich skončí v mojom šatníku. Obidve som si zobrala do kabínky a po ceste ešte aj sveter, šál, šaty a nebudem radšej pokračovať 🙂 Keď som si sukňu obliekla, uvedomila som si, že tmavomodré mám úplne všetko, a preto som sa rozhodla pre sukňu vo veselej farbe. Sukňu som si kúpila za neuveriteľných 3,99 EUR. U nás v BB zostalo ešte pár kúskov vo výpredaji a vždy tam jedným okom pozerám a rozmýšľam, či si ešte len predsa niečo nekúpim. Napríklad topánky, kabáty ale aj kabelky či mäkučké šály. Poviem vám, že mám čo robiť, aby som si už nič nekúpila. Veľmi sa mi páči koncepcia tejto značky. Do outfitu som ju skombinovala so svetrom, ktorý je zhodou náhod rovnakej značky a kúpila som si ho presne pred rokom 🙂 Sukňa je nádherná, príjemná na dotyk a ako som spomínala v článku s modrými šatami, že so zamatom asi nebudem kamaráti, tak v sukni som sa naopak cítim úplne super. Preto som zmenila názor a urobila záver k téme “zamat” 🙂  … čítajte ďalej.

Modré šaty ma presvedčili, že zamat nie je až tak skvelý ako som si myslela a spísala som 6 dôvodov, prečo ho už asi nebudem nosiť. Po skúsenosti so sukňou sa môj pohľad na zamat zmenil a nové poznatky som dopísala zelenou farbou k pôvodným negatívnym:

1) myslela som si, že bude v šatách príjemne teplúčko, no zamatová látka je z druhej strany nehrejivá, takže musíte myslieť aj na tielko – v prípade sukne je to iné, oceníte, že v nej nie je až tak teplo no stále musíte myslieť na pančuchy, predsa len je vonku zima 🙂
2) šaty neuveriteľne elektrizovali, mala som ich neustále nalepené na pančuchách (aj keď som použila aviváž, a potom som skúšala trik s lakom na vlasy, ktorý nakoniec zabral). Okrem toho boli zelektrizované aj vlasy, takže odporúčam zamat kombinovať s copom alebo drdolom 🙂  –  sukňa neelektrizovala resp. som s týmto problém nemala, ale to bude asi tým, že nebola tak obtiahnutá ako dlhé modré šaty. 
3) v tomto prípade nevyzeralo vôbec dobre, keď vám spod kabáta trčal zamat, bolo to skôr divné, zamat v kombinácii s vlneným kabátom – v prípade metalickej sukni mi to vôbec neprekážalo – cyklamená sukňa kombinovaná s ružovou mi prišla super a vôbec som neriešila, že to nevyzerá dobre, keď trčí spod kabáta.
4) zamatu nelichotí kombinácia ani s vlneným šálom, či čiapkou, preto som zvolila kožušinku, ktorá však zo šiat urobila luxusný kúsok a nie práve na bežné nosenie – s týmto sa stále stotožňujem, ale vyzerala super s bavlneným tričkom, košeľou aj so štrikovaným svetrom. Nepáčila sa mi s denimom, ale to opäť záleži na správnom odtieni denimu a s príliš lesklými materiálmi.
5) počas fotenie išiel okolo nás jeden chlap a po dlhšom pozorovaní hovorí môjmu Tomášovi “pekná žena, ale vôbec sa jej to nehodí” ehm – tento krát nikto nešiel okolo :DD
6) vôbec som nevedela doladiť kabelku – jedna bola príliš lesklá, jedna príliš matná, jedna príliš veľká a jedna príliš – v prípade sukni som všetko doladila takmer okamžite

Záver a odporúčania: nejde ani tak o materiál ako o druh oblečenia, strih a farbu, ktoré zvolíte z tohto materiálu. Viem, že zamatové zavinovacie šaty nosiť nebudem a už vôbec nie tmavomodrý zamat. Btw. modré šaty nájdete vo výpredaji. Možno som len mala blbý deň, keď som ich mala oblečené, ale už mi tieto skúsenosti zostali v pamäti a šatám zo zamatu sa budem vyhýbať. Na druhú stranu, možno keby boli volnejšie, ušité na mieru, tak je to iné. Takže nikdy nehovor nikdy 🙂 Vyskúšajte viacero modelov a strihov z daného materiálu a rozhodnite sa, či sa vám bude lepšie nosiť a kombinovať sukňa, šaty alebo sako. Chvíľu si ho nechajte oblečené a porozmýšľajte, či ho vynosíte, či ho máte s čím kombinovať, či ho skutočne chcete a či vám naozaj sedí strih a veľkosť. Ja som názor zmenila po skúsenosti s voľnou sukňou v žiarivej farbe. Dajte aj vy zamatu druhú šancu 😉 Napíšte mi, či nosíte niečo zo zamatu alebo sa ho obávate vôbec vyskúšať. 
sukňa, rolák: reserved kabelka, prsteň, make-up, lak na nechty: oriflame kabát: shein (podobný kúpiš TU) okuliare: shein (podobné kúpiš TU) lodičky: h&m (vintage) pančuchy: ???(darček)

photo by Tomáš, Nikon D3100






******
Ďalšie recenzie na beauty produkty nájdete  v záložke >>> KOZMETIKA
Našu originálnu tvorbu nájdete v záložke >>> ŠITIE
Návody na “urob si sám” projekty nájdete v záložke >>> DIY
Kontakt na mňa v časti >>> KONTAKT

******

You May Also Like

2 comments

Sukně vypadá nádherně. Sluší ti to. Jinak sametovou sukni mám doma taky, dokonce ve stejné barvě, jako máš ty. Akorát ji mám trochu kratší. Jsem s ní spokojená. Akorát mi vadí, že na samet se hrozně přichycují různé nitky. :)Find joy in the ordinary

Mne sa zamat ako materiál teda páči 🙂 a vyzeráš skvele! xx

Simona | l i v e i n f o x w o r l d

Leave a Reply