Kockovanú farebnú látku ste mohli vidieť už niekoľko krát na facebooku alebo v článkoch na blogu. Myslím, že sa objavila minulý rok a aj tento 🙂 Látka je naozaj výnimočná, zaujímavý vzor a hlavne farby. Dlho som nevedela, čo z tejto látky ušijeme. Ako prvé mi napadla midi sukňa, ktorá by končila niekde v polovici lýtok, nariadená v páse, takže poriadne veľká a keby cítila by som sa v nej ako princezná na zámku v modernom vydaní, lebo top by som nosila jednoduchý najlepšie biely a jednoduché lodičky. Nakoniec som si to ešte nejaký ten rok nechala prejsť hlavou a rozhodla som sa pre kabát alebo sako. Látky bolo naozaj veľa a tak sme s mamou načrtli trench coat a pustili sa do šitia. 

Povedala by som, že už tradične som si vybrala namiesto klasickej podšívky satén. Mám rada výrazné a kontrastné podšívky. Satén sme použili aj v béžovom zimnom kabáte, jantárovom a aj vo fialovom 🙂 Vybrala som si tyrkysový poriadne výrazný satén, ktorý ale pekne ladil s pásikom na látke. Všetko bolo kúpené a mohli sme sa pustiť do šitia resp. mama sa mohla pustiť. Ako si môžete všimnúť kabát má veľa zaujímavých detailov. Kocky sme sa rozhodli nechať rovné, ale na pravom pleci sme látku otočili a vytvorili šikmý vzor. To isté aj na detaily na rukáve. S čím sa mama naozaj pohrala sú vrecká. Pozrite tie dokonale napasované čiary … fakt umenie 🙂 Na prvý pohľad si ani nevšimnete, že sú tam vrecká. Pásik sme pripevnili na dve pútka a na kabát doplnili gombíky v pomarančovočervenom odtieni, ktoré dokonale ladia s farbou malinkej kocky na vzore látke 🙂 Pozrite tie detaily 🙂
Kabátik je veľmi zaujímavý, a tým, že je taký výrazný a vzorovaný sa hodí na jednofarebné šaty alebo jednoduché outfity ako napríklad svetlé jeansy a  biela blúzka. V kabáte sme nafotili hneď obidve varianty a v najbližších dňoch vám ukážem ako kabát nosím aj na sebe nie iba ako dobre vyzerá na vešiaku 🙂 Určite neodporúčam takto výrazne vzorovaný kabát kombinovať s ďalšími vzormi, ale taká Olivia Palermo by to určite zvládla perfektne nakombinovať aj s ďalším vzorom, ona je na to expertka 🙂 Čo poviete na kabát? Páči sa vám?
photo by Olympus, Nikon D3100

You May Also Like

Leave a Reply