Nebudeme rozoberať, čo sa stalo, prečo je šatka prepálená. Túto  šatku som si kúpila na poslednej dovolenke v Nemecku (TU). V mojom najobľúbenejšom mini obchodíku a nemienila som sa jej vzdať. Jednoducho som ju musela nejako “opraviť” 🙂 



Čo budete potrebovať:
  • nožnice
  • meter
  • špendlíky
  • šijací stroj

Postup:

Ako prvé si musíte rozmyslieť, na ktorý vzor chcete nadpájať. Ja som si vybrala svetlú časť. Následne budete potrebovať krajčírsky meter. Prípadne ak si trúfate tak jednoducho strihajte po vzore, ktorý ste si vybrali. Merajte od kraja látky, alebo od posledného vzoru, aby bola šatka rovnako dlhá. Následne už len spálenú časť vystrihnete a zošijete dokopy (najlepšie) na šijacom stroji. Na prichytenie použite špendlíky. Vyzerá to jednoducho, ale všetky vieme aké sú šatky jemné a skúste si predstaviť ako ju udržíte pod strojom na tom správnom mieste. Och!!! 

Voilá šatka je opravená a opäť nositeľná. Síce sa o čosi skrátila, ale to nevadí. Hlavne, že ju nemusím vyhodiť. Švík nie je vôbec vidno, len keď Vás na to niekto upozorní (ako ja teraz) tak si ho všimne, a vie ho nájsť na prvý krát 🙂


Takže ak máte doma nejaké prepálené šatky šup opraviť ich!!! Dá sa to aplikovať aj na sukňu, šaty, ale to už naozaj záleží na tom či sa dá zužovať atď. 

You May Also Like

13 comments

skvelé:) ani nie je vidno,kde to bolo roztrhnuté:)

Páni to nejde ani poznat:)

tak to je super! 🙂

Jsi šikula!:):*

Šikulka, to se ti zase něco povedlo 😉

šála je fakt nádherná, taky bych se ji nechtěla vždát:))

SUPER ZáCHRANA 🙂

Tak to se ti teda krásně povedlo! Taky mám jeden takový, ale už jsem ho tak koupila, s dírkou:o( Děkuji za pozvání na Giveaway, ale ponechám tu možnost výhry nějaké slečně ze Slovenska raději, ale děkuju:o)

super si to opravila 🙂

Skvěle si to opravila!!! Vůbec to není poznat. 🙂

Style Without Limits

Šalamounsky jsi to vyřešila 😉

ĎAKUJEM :))))))

kdybych uměla šít, tak bych si možná zachránila hned několik kousků oblečení, ale jsem hroznej nešika a nepoužitelná 😀 žít jsem nikdy neuměla, stydím se 😀 šicí stroj také bohužel nemám.

Leave a Reply