Recyklovať môžete všetko. Stačí iba trošku predstavivosti prípadne pár minút času. Okrem starého oblečenia sa dajú zrecyklovať aj rôzne iné škatuľky, boxy a poháre. Ukážem vám časť predmetov, ktoré dostali druhú šancu 🙂




Čo so starým kalendárom? Odpísať si do nového dôležité dátumy s pripomienkami narodením známych a vyhodiť. Vyhodiť môžete papierovú časť, tú už naozaj nevyužijete, ale kartón pekne odstrihnite a môžete si vytvoriť rámik na fotky. Počas strednej školy som ich mala hneď niekoľko. Ich výroba je jednoduchá. Každý jeden rámik, si môžete vyzdobiť ako len chcete. Ak si do rámika dáte fotku z valentínskej párty nakreslite na rámik srdiečka alebo na celý nalepte flitre. Podrobnejší návod na výrobu vám čoskoro nafotím a detailne popíšem.
Verím, že sklenené nádobky po vyhorení sviečky nikto nevyhadzuje. Tie väčšie sa dajú využiť buď ako dekorácia, ako mini váza, pre hostí na tyčinky alebo tak ako ja. Do kúpeľne na kozmetické štetce alebo pomôcky. Do sklenenej nádobky môžete naukladať kamienky alebo iné dekoračné predmety a za pár sekúnd máte hotovú dekoráciu na prázdnu poličku. Má milión využití. 
Pohár od kávy je podobná kategória ako nádobka od sviečky. My máme doma plno pohárom ozdobených servítkovou technikou, ktoré používame na strukoviny, ryžu a kávu. Každý je tématicky dozdobený. Ak nemáte trpezlivosť na servítkovú techniku, použite farby na sklo alebo nechajte poháre čisté.
Plastové fľaše sa dajú využiť na mnoho vecí. Pri tvorení občas potrebujem veľa nádobiek na vodu alebo na lepidlá. Príde mi zbytočné kupovať nádobky v umeleckých potrebách. Vždy odstrihnem dno a mám nádobku. Tie ktoré majú trošku rovnejšie dno sa dajú použiť aj ako tanierik na vodu pod kvetináč 🙂 Stačí použiť farbu alebo odstihnuté dno dozdobiť, aby vyzeralo vkusne.
Kedysi som/sme mali zvyk nosiť si na pamiatku hrnčeky. Už to nerobím pretože ich nemám kde dávať 😀 No z Viedne si v decembri vždy jeden donesiem. Každý rok sú iné a krásne. Ako som písala nemám ich už kam dávať a preto pre ne vymýšľam nové využitie. Tri hrnčeky mám v poličke a slúžia ako stojan na fixky a pastelky. V práci mám takisto jeden na moju zbierku ceruziek zo sveta. 
Ak natrafíte na takúto krásnu fľašu či už zo sirupu alebo alkoholu nevyhadzujte ju. Použite ju ako vázu. Nemala som doma čerstvé kvety, tak som použila umelé, prvé ktoré som našla. Ospravedlňujem sa 😀 Na vázu môžete opäť použiť či už washi pásky alebo farbu na sklo, pomocou ktorých vázu dozdobíte, aby tvorila súčasť vašej obývačky alebo kuchyne. Ak ste alergici a kvetiny neprichádzajú do úvahy, môžete do fľaše nasypať ozdobný piesok (alebo ak ste si doniesli nejaký z dovolenky) a vytvoriť si krásnu dekoráciu. 
Môj najobľúbenejší recyklovaný predmet sú tieto priesvitné nádobky na vatové tyčinky. Zvlášť keď majú takéto otváranie. Využívam ich na gumičky do vlasov a sponky. Jednoducho ich naukladáte na seba a presne viete kde máte čierne sponky, malé gumičky a ozdobné spony. Paráda. 
Podobne ako z vatových tyčiniek, tak aj z rôznych telových krémov a pílingov vám zostane priesvitná dobre uzatvárateľná nádobka. Tieto nádobky sú mojim pomocníkom pri dekoračných maličkostiach. Od flitrov, perličiek až po gombíky. 
Tieto nádobky na skladovanie potravín som kúpila v Tescu. Mali tam veľkú akciu asi 10 ks som kúpila za pár eur jedno alebo dve. Niektoré používame na skladovanie potravín, no dve som vyčlenila a používam ich opäť v mojej skrinke na tvorivé dielne 🙂 Plyšové guličky sa už nekotúľajú po šuplíku.
Tento organizér som kúpila v kauflande už dosť dávno za 0,50 EUR. Samozrejme som si kúpila hneď štyri. Milujem ich a za nič by som ich nevymenila. Sú určené do dielni na šróby a podobne. Každý box má šesť samostatných častí. Ráno už nerozmotávam retiazky, len si jednoducho jednu vyberiem a idem do práce.

Recyklujete aj vy nádobky a boxy z rôznych vecí? Aké? Pochváľte sa, každému novému nápadu sa poteším 🙂

You May Also Like

7 comments

super nápady, tiež niektoré využívam a mam rada ľudí, ktorí to robia…

super, mne sa tiez paci recyklovat veci a nevyhadzovat ich hned 🙂 napr obal od vajiciek pouzivam na bizuteriu (nausnice, prstene..)

paráda 🙂

Ty jsi snad ta nejpraktičtější žena, kterou znám 😀 také neustále skladuji všelijaké nádoby nebo obaly s tím, že je časem třeba využiju, ale spíš mi to leží někde v šuplíku a práší se na to :/ 😀

Môžem sa spýtať kde kupuješ všeliaké gombíky a ozdoby? 🙂

Môžem sa spýtať prosím ťa kde kupuješ tie ozdoby a gombíky? 🙂

v umeleckých potrebách a gombíky mám doma uff to je vypárané z rôznych starých svetrov, blúzok atd 🙂

Leave a Reply