Nájsť správne jeansy je naozaj umenie. Mňa zaujali jeansy v house a dokonca boli aj v zľave. To som zistila až pri pokladni. Ušetrila som cca 15-20 EUR presne si nepamätám. Sedeli mi perfektné, až na pás. S tým mám stále “problém”. Teraz Vám ukážem jednoduchý spôsob ako si zúžite jeansy v páse. 

 


Ako prvé musíte vypárať jeansy. Na páranie môžete použiť nožnice alebo takúto šikovnú vecičku na páranie. 

Párať budeme pás do polovice vreciek do šírky a po dĺžke takisto do polovice vreciek. Tak ako vidíte na fotke. 

Potom ich zúžime t.j. zašpendlime o koľko ich chceme zúžiť. Potom ich prešijeme 2x . Snažte sa trafiť, aby nitka vyzerala pekne, ako keby ste ich nikdy nepárali. 

Potom rozstrihnite pás, opäť zašpendlite a zúžte. Prišite dokopy (naopak) a nakoniec jeansy zašite celé dokopy, po šírke aj po dĺžke. Prišite pútko a voilá nohavice sú zúžené. 
Predtým a potom …
Takýmto procesom prešlo viacero nohavíc. Na jeansy sa dá kúpiť špeciálna spevnená niť. Myslím, že sa volá “jeansová niť” má presne takú istú farbu ako niť, ktorá je použitá na jeansoch 🙂 hnedo-oranžová alebo ako by som ju nazvala.

POZRITE SI VIDEO AKO VYMENIŤ ZIPS

You May Also Like

6 comments

aj mne mamka takto zúžuje rifle 🙂 teda aspoň myslím, nikdy som tomu poriadne nepochopila čo tam toľko pára a potom zašíva – ale keď mi ich dala na koniec hotové, sedeli mi ako uliate :)))

Tak toto je perfektné 🙂 Rifle mi skoro nikdy nesedia, určite to vyskúšam 🙂

super článek 🙂 babička mi takhle "zabírá" rifle taky 🙂

Na mém blogu probíhá giveaway, budu ráda když se zúčastníš. 🙂

Super! Tohle by se mi hrozně hodilo, ale asi si na to sama netroufnu :/

Být tak šikovná jako ty, už nikdy nemusím draze nakupovat oblečení a mít v šatníku kousky, které budu o to víc milovat, že jsem se ji opravila nebo přizpůsobila sama 😉 Jsi kouzelník!

Jéé, přesně takhle to taky dělám 🙂

Leave a Reply