Presne pred 128 rokmi sa narodila Gabrielle Bonheur väčšine ľudí  známa ako Coco Chanel. Narodila sa 19.8. 1883 a zomrela 10.1.1971. Pri narodení urobili preklep a zaznamenali ju ako “Chasnel” čo dlho bránilo vypátrať jej korene. Nechcem tu vypisovať detaily o živote Coco tie si môžete prečítať aj TU  obrázky nájsť cez google. Chcem Vám len priblížiť ako mi Coco ovplyvnila život, teda ani nie že ovplyvnila ale ako ma zaujala.
Po prečítaní knihy o Gabrielle som si túto osobu zamilovala a to nehovorím už o jej tvorbe. Veľmi ma zaujal jej životný príbeh, čím všetkým si prešla, koľko krát sa sklamala, aká bola vytrvalá, cieľavedová, vedela čo chce a išla za tým. Bola odvážna, robila to čo považovala za správne ona a neriadila sa názormi druhých ľudí napr. aj “že niečo nie je práve v móde” Po prečítaní knihy som si pozrela film o Coco, ten ktorý bol natočený v roku 2008 ten sa mi veľmi páčil, zodpovedal aj mojej predstave, ktorú som si vytvorila počas čítania knihy. Potom v roku 2009 natočili francúzsku verziu a to bolo niečo strašné, vôbec sa mi to nepáčilo a v kine som to dáko pretrpela.
Naviac sa mi na CC páči jej odvaha, trpezlivosť pri tvorbe. Ako začala tvoriť niečo nové a bola presvedčená, že je to dobré, že sa to ujme, od prečítania knihy som stále (až do dnes) rozmýšľala o tom ako je vôbec možné, že niekto v tom období “vymyslel” nohavice pre ženy?! resp. že ich začal nosiť aj keď to bol vrchol nevkusu, alebo ako to povedať no nebol na to nikto zvyknutý.
Pamätám si keď som mala stužkovú, všetky dievčatá chceli mať krásne dlhé šaty vo farbách od výmyslov sveta. Ale ja som prišla za mamou a povedala, že chcem “malé čierne”. V tom čase (2006) to bolo niečo zvláštne, ale ako ma poznala mama vedela, že si urobím po svojom a len povedala “ty vždy musíš byť iná” 🙂 áno áno to som ja vždy iná, svojská, zaujať, šokovať. Naozaj som mala jediná krátke šaty a k tomu ešte čierne, ale teraz keď sa niekto pozrie na fotky tak mi hovoria, že tie šaty sú nádherné. Malé čierne má na svedomí milá Coco 🙂 Prikladám aj foto ale nesmejte sa účes hrôza, alebo sa smejte veď je to vtipné 😀
na fote som s bratom (dvojča) šaty som si navrhla sama (prvé šaty) a ušila ich mama
sú z čierneho saténu, pod prsiami našitý čierny šifón, na boku je našitá ručne uhačkovaná
sieťka a ručne našité gorálky, fuuu pamätám si ako to mama po nociach našívala, naozaj
RUČNÁ PRÁCA
Mohli ste si všimnúť, že ju často spomínam v príspevkoch, niektoré sú venované samotnej Coco. Raz sme do roboty mali na meeting doniesť niečo čo máme radi. Ja som síce na meeting nebola vybraná, ale hneď som vedela čo by som doniesla bola by to kniha o Coco. Prečo? Preto, že zahŕňa všetko čo mám rada: Coco Chanel ako osobu, Coco Chanel ako značku, tvorbu, odvážnosť, kreativitu, Francúzsko, Paríž a originalitu. Je tu úplne všetko. Milujem tú knihu a odporúčam ju prečítať všetkým … teda ak ste už nevideli film, lebo potom sa nedá použiť Vaša fantázia.
O Coco Chanel by som tu vedela písať a písať, ale podstatné som už napísala. Nie je to len o značke je to skôr o tej osobe, ktorá sa pod vznikom značky skrýva Gabriel Bonheur “Coco Chanel”

Krásny deň Vám prajem
have a nice day
Klepi

You May Also Like

2 comments

Love your photos and blog! <3
xx
I LIKE IT FAST

thank you Gabrielle 🙂

Leave a Reply