Patrím medzi milovníčky sukní a šiat. Nosím ich neustále a radšej si oblečiem dvojo pančúch, aby mi nebola zima, ako rifle. Kombinujem ich so všetkým od tenisiek, cez blúzky, svetre a vzorované pančuchy. Často mi ženy rozprávajú, že nenosia sukne preto, lebo sa im žiadne nehodia. Viete však koľko typov sukní existuje? Nahliadnite na nástenku môjho pinterestu. Ku každej postave sa nájde strih, ktorý jej pristane. Ako vždy hovorím (píšem) skúšajte skúšajte skúšajte. Na každú postavu existuje správny strih sukni. Aké typy sukní existujú a čo je dôležité si všímať pri jej výbere, vám prezradím v tomto článku. Inšpirujte sa

I love skirts and dresses. I wear them all the time. In summer and winter too. My favorite combination is with sneakers or patterned tights. My friends used to tell me, that they don´t wear skirts because none are suitable for them. Do you know how many skirts and cuts of skirts there are? In my opinion, for every type of body, you could find any skirt. The most important is the length of the skirt, a pattern or color, and the right accessories. In this blog post, you could read more about the types of skirts.

článok obsahuje affiliate odkazy

skirt: handmade / Klepáčová; trainers: novesta; top, shirt, sunnies: vintage; bag: oriflame; clock: daniel welington

The types of skirts in general

V tomto príspevku sa zameriam na to, aby som vám ukázala koľko typov sukní existuje. Z čoho všetkého si môžete vybrať. V ďalších článkoch sa zameriam na konkrétne typy postavy. Napíšte mi do komentára, aký máte typ postavy vy, alebo čo vás na sukniach odrádza.

In this blog post, I write to you about the types of skirts in general. In the next blog post, I will write to you, which skirt is suitable for which body type. Please, write to me in the comment, which body type you are and I will answer you in the next post.

Sukne podľa dĺžky

Pri výbere vhodnej sukni pre našu postavu rozhoduje aj dĺžka. Rozlišujeme sukne od mikro mini dĺžky cez midi až po maxi dĺžku. Ak sa nám nepáčia naše stehná, neoblečiem si mikro sukňu ale sukňu v dĺžke po kolená. Ak som nízka nezvolím sukňu v midi dĺžke ale o niečo kratšiu. Prikladám vám zoznam anglických názvov, pretože pod týmito sa s nimi stretnete najbežnejšie. K niektorým vám prikladám aj odkazy na web pre lepšiu predstavu. V predklade znamenajú: 1) mikro mini sukňa t.j. dĺžka ktorá zakríva iba zadok ehm 2) mini dĺžka je max.do polovice stehien 3) nad kolená 4) cez kolená 5) pod kolená 6) midi sukňa je do polovice lýtok 7) po členky 8) pod členky 9) úplne po zem t.j. nevidno ani topánky 10) s vlečkou t.j. väčšinou večerné róby alebo spojenie topu a sukne.

10 type of skirt lengths

  1. Micro mini – skirt with length just below the ass/bum
  2. Mini – was a very popular skirt in the 60s. It was a symbol of rebellious youth culture. It ranges between about 10 inches and 20 inches long.
  3. Above the knee
  4. Knee – the length is exactly through the knee
  5. Below the knee
  6. Midi – is a skirt with a length that’s in between that of a mini skirt and a maxi skirt (middle of calf)
  7. Ankle
  8. Maxi – is a skirt with a length under the ankles
  9. Full /floor – skirt length on the floor
  10. With a siding

Strihy sukní

Pri písaní tohto článku som našla približne 30 druhov sukní. Vybrala som 10 z nich, ktoré sú podľa mňa najčastejšie. Ku každej vám dám aj odkaz, aby ste mali lepšiu predstavu. Rozhodne ide o sukňu , ktorú voláme 1) áčková” t.j. taká ktorá sa od pása rozširuje smerom dole 2) zavinovacia sukňa 3) sukňa na pás 4) dielová sukňa 5) úzka sukňa, ktorú poznáme ako “pencil” alebo púzdrová sukňa , existuje aj “cigaretová” ale to je rovného strihu 6) plisovaná 7) kruhová a polkruhová 8) tulipánová 9) s gombíkmi na zapínanie vpredu po celej dĺžke 10) tutu sukňa

10 types of skirts

  1. A-line – this is the most common skirt. A-line skirt fitted at the hips and gradually widens towards the hem, giving the impression of the shape of a capital letter A.
  2. wrapped /draped – is a skirt-type garment made by wrapping in front or on a side
  3. high waist – is elegant and the perfect skirt for work. It is a versatile piece.
  4. panel – panels skirt could be with four, six, or eight panel
  5. pencil – is a slim-fitting skirt with a straight, narrow cut.
  6. pleated (double front pleat, single front pleat) – this is my favorite type of skirt. I love full pleated skirts and double or single front pleated too. It looks amazing in full length.
  7. circular / round / semi-circular
  8. tulip – could you imagine a tulip? turn it downside down and it is a tulip skirt.
  9. buttoned – the most common are front buttoned skirt; skirts with a button in front or on the side
  10. tutu – tutu skirt is a skirt consisting of four or five layers of silk or nylon frills; standard skirt worn by female ballet dancers

foto by: Janka Šípková photography

You May Also Like

Leave a Reply