Kniha s takýmto výrazným obalom ma zaujala na prvý pohľad. Predsavzatia som si nikdy nedávala, ale bola za výhodnú cenu, nemá veľa strán a zaujímalo ma čo môže naučiť. Knihu som prečítala veľmi rýchlo, robila som si do nej poznámky, označovala strany, ktoré si chcem prečítať ešte raz, zapamätať si a nakoniec sa z toho vyvinula naozaj zaujímavá kniha. Autorka vysvetľuje, že si väčšinou dávame naozaj nerealizovateľné ciele a opisuje ako ich dosiahnuť správne nastavenými menšími cieľmi. 


čo sa o knihe dočítate:
Táto kniha vám pomôže meniť váš život postupne, jednoducho, bez stresu a natrvalo. Lebo aj keď si stále dávate nejaké predsavzatia, vaše odhodlanie a pevná vôľa časom ochladnú. Porazia ich dlhoročné návyky a rutina bežných dní. Caroline Arnold však prichádza s účinným a systémovým riešením, ako sa svojich rozhodnutí držať a predsavzatia si splniť. Všetky „veľké zmeny“ rozdeľuje do čiastkových cieľov a vo svojej knihe opisuje praktický návod, ako ich dodržať. Keďže jej teória zlepšenia života vďaka mikropredsavzatiam sa opiera o malé a postupné zmeny, človek nie je nútený robiť radikálne a často dosť vyčerpávajúce obraty v živote. (zdroj)

môj názor:

Kniha sa veľmi dobre číta, je ľahká, taká do kabelky.  Dizajn sa mi páči aj keď sú použité veľmi výrazné a metalické farby.  Čo sa týka obsahu. Kniha je napísaná zrozumiteľne, všetky predkladané návrhy alebo rady sa dajú jednoducho zrealizovať. Niektoré som praktizovať. Už predtým som vedela, že nie je dobre napísať si ako cieľ napríklad moje obľúbené “nebudem si kupovať knihy”, čo viem, že je nereálne, lebo budem. Zato je lepšie stanoviť si cieľ “budem si kupovať použité knihy z antikvariátov” prípadne “začnem chodiť do knižnice”. Záleži od toho, či ide človeku o to aby ušetril, alebo si naozaj nekupoval knihy. Knihu vrelo odporúčam, určite zistíte, že svoje ciele ste si stanovili trošku nesprávne a preto sa vám nedarí dlhodobo ich dosiahnúť. Odporúčam.



 


******
Našu originálnu tvorbu nájdete v záložke >>> ŠITIE
DIY projekty nájdete v záložke >>> DIY
Kontakt na mňa v časti >>> KONTAKT

******

You May Also Like

One comment

Vyzerá to na prijemnu knihu. Píšem si na wishlist 🙂

Leave a Reply