Nedávno som v obchode zahliadla kávový píling. Všimla som si ho aj na instagrame, ako si ho rôzne influencerky dávajú na pleť a fotia sa s ním. Zaujalo ma to a hneď som si prečítala zloženie. Káva, kokosový olej prípadne vitamín E a nič viac? Hovorím si, že to musí byť vtip. 10-20 EUR za kávu? Veď to si dokážem urobiť aj sama a oveľa lacnejšie s rovnakým efektom. Vedeli ste, že píling je výmysel kozmetických spoločností? Môžete so mnou súhlasiť aj nemusíte, samozrejme používajte čo vám vyhovuje, len ja nemám rada, keď ľudia vyhadzujú peniaze tam kde môžu naopak ušetriť. Áno píling som používala aj ja, kým som nezistila ako si ho vyrobiť bez plastových obalov a platenia za značku. V článku si môžete prečítať “recept” ako si vytvoriť kávový píling z odpadového materiálu a oveľa lacnejšie. Inšpirujte sa.



Potrebujeme:

  • prefiltrovanú kávu
  • kokosový olej, olivový olej, iný olej
  • cukor, rozdrvené kôstky 

Základ je prefiltrovaná káva, ktorú by ste za normálnych okolností vyhodili. Či už používate filter a kávu necháte prekvapkať, mokka kanvičku, french press alebo si zalievate kávu. Prefiltrovanú kávu dajte do nádobky a nechajte vysušiť. Môžete ju použiť aj hneď bez sušenia. Potom ju môžete v sprche skombinovať s kokosovým olejom, cukrom alebo bežným krémom/gélom na sprchovanie a píling je na svete. Záleží už len na tom, či chcete píling na pleť alebo na telo. Na pleť odporúčam iba kávu s vodou. Na pokožku môžete pridať cukor, ktorý dostanete v kaviarni a neminiete, bude trošku drsnejší. Píling môžete použiť aj na chodidlá a ak ho chcete ešte drsnejší tak pridajte na jemno napríklad rozdrvené kôstky ovocia. Ak už po použití pílingu na telo nechcete používať krémy, tak použite kokosový olej. Viete ako bude krásne voňať celá kúpeľňa aj vaša pokožka? Jedna báseň.  Nemíňajte zbytočne peniaze tam kde nemusíte.  Niekde som čítala aj o hrubej soli – ale nie som si istá aký to má efekt, pretože viem, že soľ vysušuje pokožku. Ak máte skúsenosť, tak mi pokojne napíšte budem rada. Btw. doteraz som neporozumela aký má vplyv káva na pleť, keď si ju tam necháte napríklad 10 minút. Ako píling rozumiem, ale ponechanie na pokožke nerozumiem. Je to uvedené v návode na použitie na pílingu. Ak sa obávate odpadu resp.čítala som, že káva sa nemá vyhadzovať do kuchynského odpadu, pretože môže odpad upchať ak sa spojí s mastnotou. V kúpeľni to vraj nevadí, tak budem tomu veriť. Príjemné tvorenie a ošetrovanie pokožky.  
doplnenie info k 11.9.2019 – pred uskladnením nechajte kávu vysušiť, mne už 2x splesnivela, keď som ju nechala vlhkú zatvorenú a oveľa lepšie resp. dlhšie mi vydržala v sklenenej nádobke ako v plastovej.



 


******
Našu originálnu tvorbu nájdete v záložke >>> ŠITIE
Ďalšie DIY projekty nájdete v záložke >>> DIY
Kontakt na mňa v časti >>> KONTAKT

******

You May Also Like

One comment

Super opätovné využitie. 🙂

Sabi z blogu Beautiful savage

Leave a Reply