Nedávno ma oslovila kolegyňa s otázkou, či jej ušijem šaty 🙂 Odpoveď bola samozrejme “áno”. Chystala sa na svadbu a nikde nemohla kúpiť šaty, ktoré by jej perfektne sadli a zodpovedali jej predstavám. Šaty boli ušité podľa predlohy, ktorú si doniesla Miška s drobnými úpravami. Látku sme kúpili v Ružomberku a ušili sme ich za rekordne krátky čas:)


Vrchný diel je ušitý z krajky a predná časť podšitá saténom v rovnakej farbe. Predná časť vrchného dielu (oblúky) sú ušité zo spodného pevného okrajú krajky. Zadnú časť sme nechali presvitať a nepodšívali. Sukňa je vzadu dlhšia a vznikla krátka vlečka. Šifón, z ktorým sme pracovali bol trošku hustejší, a teda stačila iba jedna vrstva a nemuseli sme robiť dve sukne. Pod sukňou je krátka spodnička, z rovnakého saténu, z ktorého je podšitá vrchná predná časť, a siaha tesne pod zadok. Aby sa Miške lepšie chodilo, v prednej časti sukne, je dlhý rozparok, až do úrovne spodničky.
Nakoniec Miška zvolila ako ozdobu zlatý opasok, ktorý bol na čiernu gumičku. Samozrejme sme vyriešili aj to a na opasok dostal saténový vzhľad 🙂 S celkovým výsledkom sme boli spokojné 🙂 Šaty ušila mama ja som už tradične hľadala látku a podobne 🙂

photo by Nikon P310

You May Also Like

3 comments

sú ozaj krásne! vydarili sa 🙂

to, aká si šikovná, už dávno vieme, ale tieto šaty sú naozaj top! 🙂

http://www.beautiful-savage.blogspot.sk

šaty su perfektné.. uplne že krásnee 🙂

Leave a Reply