Ema. To je meno ďalšej kamarátky, ktorá sa vydala. Veľmi ma potešilo, že ma oslovila, aby som jej navrhla a ušila šaty.Tento krát nešlo o svadobné šaty, ale o tie, ktoré si oblečie po pol noci (naozaj som nevedela ako to napísať/preložiť do anglického nadpisu :D). Najlepšie bolo, že mi Ema nechala voľnú ruku “Vymysli niečo” :). Výber farby, strihu, látky aj dĺžky šiat. 


Po prvom stretnutí s Emou som získala aspoň niekoľko cenných záchytných bodov. Aké farby Ema nemá rada a takisto sme odkonzultovali navrhovanú dĺžku šiat a hĺbku výstrihu. Chceli sme niečo jednoduché, ale zaujímavé a samozrejme aby sa v nich pohodlne tancovalo 🙂 Ema má rovnú postavu a preto som sa rozhodla, že je zvýrazním pás. Doma som urobila nákres. 
Na druhom stretnutí sme si to zamierili do textilnej galantérie a pri zrkadle sme vyberali odtieň, ktorý by Eme sedel najlepšie. Snažila som sa myslieť dopredu a dávala som rôzne otázky typu: doplnky, bižutéria, účes, topánky, chcete byť zladení, aká bude výzdoba, aké kvety a podobne. Vybrali sme krásnu broskyňovú farbu. 
Zhodli sme sa na šatách prestrihnutých a jemne nariasených v páse, ktoré voľne padali. Šaty sú ušité z dvoch rôznych látok. Spodná časť je zo saténu jemnej marhuľovej farby a vrchná so šifónu.Vrchná saténová časť je strihaná ako korzet t.j. nemá ramienka a má krásny oblúkový výstrih. Väčšinou používame satén otočený matnou stranou na líce, ale keďže išlo o svadbu urobila som výnimku a šili sme matnou stranou na rube.
A ako Ema zvládla celkový styling? Rozmýšľala medzi náhrdelníkom a opaskom. Ja som radila zaujímavý opasok a malé náušnice. Nakoniec vyhral zlatý opasok a zlaté sandálky. Vlásy mala nádherne upravené (na prvej fotke), zdobili jej ich ruže 🙂
Zo svadby žiaľ existuje iba táto fotka, na ktorej vidno popolnočné šaty … ale to vôbec nevadí, všetci zapojte predstavivosť a predstavte si aká bola Ema krásna:)  (fotky sú zverejnené so súhlasom nevesty)

Verím, že do časti WEDDING bude pribúdať stále viac a viac príspevok 🙂 Práve pracujeme s maminou na šatách pre sesternicu na stužkovú, ale o nich neskôr 😉

You May Also Like

14 comments

coo? krasne su! velmi pekna farba, ide jej k pleti a vlasom…ale tie zlate doplnky sa mi nepacia (ale bohuzial netusim ake by som navrhla, ked uz kritizujem :D)

dakujem za nazor 🙂

Prekrásne šaty!! 🙂 a krásna nevesta 🙂
Fashion Passion by Erika

dakujem 🙂

Úžasné šaty, s maminou vytvárate prekrásne kúsky!! 🙂
The city of fashion

dakujem 🙂

Moc pěkná barvička šatů.:))

dakujem 🙂

si velmi šikovná… naozaj krásna farba aj šaty celé 🙂 Ja sa práve pokúšam ušiť si šaty na svadbu 😀 ale teda nie nevestovské, ale ln ako hosť, tak uvidím ako sa vydaria 🙂 Už to budú moje druhé svadbové, akmáš chuť môžeš sa na tie prvé mrknuť tu:
http://byfoxygreen.blogspot.sk/2014/06/sweet-chcolate.html
ale späť k tebe, veľmi sa mi páčia tieto tvoje pracovné posty …je to fakt inšpiratívne a pomáha mi to proti lenivosti 🙂

http://byfoxygreen.blogspot.sk/

ďakujem krásne idem si hned pozriet tvoje šaty 🙂

Podľa môjho názoru sú ako popolnočné príliš jednoduché, všedné… ale určite to bola jej voľba 🙂

Ahoj, ďakujem za názor …
Ema mala svadbu v štýle vintage 🙂 šaty jej veľmi pristali, cítila sa v nich skvele a hodili sa do témy 🙂 farba šiat a strih podčiarkli jej prirodzenú krásu … ja tvorím jednoduché veci a Ema o tom vedela t.j. myslím si, že vedela do čoho ide 🙂
Prajem krásny deň 😉

krásne šaty, podľa mňa v pohode nositeľné aj na bežný deň 🙂

http://www.beautiful-savage.blogspot.sk

presne tak sangey 🙂 načo saty ktoré budú v skrini bez pouzitia 🙂

Leave a Reply